Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Bak deze week een appeltaart met kaneel en walnoten. Voeg eventueel zelf een toef slagroom toe - heerlijk bij de koffie of thee!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
20 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
¾ tl
Gemalen kaneel
50 gram
Boter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Tarwebloem
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)
¼ zakje(s)
Bakpoeder
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)
50 gram
Kristalsuiker
(Kan bevatten Gluten)
4 stuk(s)
Appel
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
13 el
Bruine basterdsuiker
⅕ tl
Zout
Snijd de boter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht) of 180 graden (elektrisch). Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, de kristalsuiker, 9 el basterdsuiker en een snuifje zout. Voeg de eieren en boter toe en kneed met je handen tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg tot een bol, dek af met vershoudfolie en laat rusten in de koelkast. Schil alle appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes in een kom met de walnootstukjes, kaneel en 4 el basterdsuiker.
Vet een ronde taartvorm met een doorsnede van 24 cm in met boter. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Rol het deeg uit met een deegroller (zie Tip 1). Bekleed de bodem en zijkanten van de taartvorm met het het deeg (zie Tip 2). Vul vervolgens met de appelvulling. Vouw eventuele uitstekende randen naar binnen.
Tip 1: Is het deeg een beetje plakkerig? Strooi dan eerst wat bloem over het aanrecht of werkblad.
Tip 2: Bij het bekleden van de taartvorm kan het deeg uit elkaar vallen. Gebruik je handen om het weer aan elkaar te plakken.
Bak de taart 60 - 70 minuten in de oven. De taart is klaar wanneer de bovenkant goudbruin is en de randen krokant zijn. Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen. Haal daarna uit de vorm en laat op een rooster volledig afkoelen.