Turks broodje met kippendij en knoflooksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks broodje met kippendij en knoflooksaus

Turks broodje met kippendij en knoflooksaus

2 porties | met bruschettadip en knoflook-yoghurtsaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.


Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Mini Turks brood

(Bevat Tarwe, Sesamzaad Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Noten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Bruschettadip

1 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2033 kJ
Energie (kcal)486 kcal
Vetten16.8 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten53.5 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels4.3 g
Eiwitten29.4 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak het Turks brood 5 - 8 minuten in de oven.
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip 6 – 8 minuten op middelhoog vuur.
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de bruschettadip met de tomaat.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de peterselie fijn.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en de helft van de peterselie.
  • Breng zowel de bruschetta-tomaatmix als de yoghurtsaus op smaak met peper en zout.
4
  • Snijd het Turks brood open en beleg met de slamix, de bruschetta-tomaatmix en kip.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus.
  • Garneer met de overige peterselie.