Verloren brood van brioche met banaan en chocolade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verloren brood van brioche met banaan en chocolade

Verloren brood van brioche met banaan en chocolade

2 porties | met mascarpone en pindakaas

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Fan van zoetigheid? Deze wentelteefjes met mascarpone, banaan en chocoladevlokken zijn een ware traktatie!

Labels:
Recept
Allergenen:
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Pinda's
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Banaan

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Ei, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)

50 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Ei)

2 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

150 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Soja Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Zout

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zonnebloemolie

2 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)754 kcal
Energie (kJ)3156 kJ
Vetten40.4 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten72.8 g
waarvan suikers42.7 g
Vezels4.6 g
Eiwitten22.1 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Diep bord
Garde
Koekenpan

Instructies

1
  • Snijd het briochebroodje in sneetjes van 2 cm dik.
  • Pel de banaan en snijd de banaan in schijfjes (zie Tip).

Tip: Met de overige banaan en ei kan je de volgende dag banaan-pannenkoekjes bakken.

2
  • Klop in een diep bord de melk, het ei, de suiker en een snuifje zout met een garde (zie Tip).

Tip: Je kan de suiker ook aan een apart bord toevoegen en in de volgende stap het brood pas na het ei-mengsel door de suiker wentelen. Zo krijg je een gekaramelliseerd laagje op jouw verloren brood!

3
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Wentel ondertussen de briochesneetjes door het eimengsel en vervolgens door de suiker. Let op: laat de sneetjes niet liggen in het eimengsel. Als het brood te nat is wordt het verloren brood niet krokant.
  • Leg de briochesneetjes in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden (zie Tip).

Tip: De snelheid waarmee de suiker karamelliseert is afhankelijk van de pan die je gebruikt. Zet het vuur wat lager als de suiker snel bruin wordt.

4
  • Verdeel het verloren brood over de borden.
  • Serveer met de mascarpone en garneer met de banaan, chocoladevlokken en pindakaas.
  • Besprenkel met de honing.