Verse Indiase dahlsoep met zelfgemaakt knoflookbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse Indiase dahlsoep met zelfgemaakt knoflookbrood

Verse Indiase dahlsoep met zelfgemaakt knoflookbrood

1000 ml | 3 - 4 porties | 348 g groente | Serveersuggestie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Ga jij voor nog meer lekkers bij je maaltijd? Voeg dan dit bijgerecht toe aan je box en maak in slechts 10 minuten dit heerlijke knoflookbrood klaar met 2 soorten gesmolten kaas.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen:
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

3 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1000 ml

Verse Indiase dahlsoep

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten, Sulfiet, Soja, Eieren, Selderij, Noten, Vis, Pinda's, Lupine)

Zelf toevoegen

20 gram

[Plantaardige] boter

4 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4681 kJ
Energie (kcal)1119 kcal
Vetten62.6 g
waarvan verzadigd31.9 g
Koolhydraten107.3 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels17.9 g
Eiwitten32.5 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Soeppan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.
2
  • Voeg de zachte boter toe aan een kom.
  • Meng de boter met de extra vierge olijfolie, de knoflook en 2/3 van de verse bieslook.
  • Breng op smaak met een flinke snuif zout.
3
  • Snijd de demi-baguettes in schuine sneetjes, maar snijd de sneetjes niet los van de onderkant. 
  • Besmeer de sneetjes aan de binnenkant met voldoende knoflookboter. 
  • Verdeel de geraspte cheddar en Parmigiano Reggiano in en over de baguettes.
  • Bak 10 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.
4
  • Verwarm ondertussen de dahl in een soeppot op middelhoog vuur.  
  • Leg het knoflookbrood op een serveerschaal en bestrooi met de overige verse bieslook.
  • Verdeel de dahl over diepe borden. 
  • Breek het brood aan tafel in stukken. Serveer met de dahl.