Voor Vaderdag: bier-chocoladecake (18+ recept)
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Voor Vaderdag: bier-chocoladecake (18+ recept)

Voor Vaderdag: bier-chocoladecake (18+ recept)

+/- 10 porties | met gember-roomglazuur

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Het bier in dit recept geeft de chocoladecake een extra diepe smaak! Ga je liever niet aan de slag met bier? Geen probleem; je kunt het ook vervangen door een gelijke hoeveelheid water.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

⅗ stuk(s)

Duvel 666

100 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 snufje

Nootmuskaat

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

400 gram

Mix voor chocoladecake

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine)

1 tl

Verse gember

Zelf toevoegen

40 gram

[Plantaardige] boter

100 gram

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6364 kJ
Energie (kcal)1521 kcal
Vetten50.6 g
waarvan verzadigd30.2 g
Koolhydraten233.2 g
waarvan suikers172.8 g
Vezels7.7 g
Eiwitten26.3 g
Zout5.3 g

Benodigdheden

Bakpapier
Kleine steelpan
Hittebestendige kom
Grote kom
Handmixer
Kom

Instructies

1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik van 20x20 cm met bakpapier.
  • Smelt de chocoladedruppels au bain-marie: breng in een kleine steelpan een laagje water aan de kook. Voeg de chocoladedruppels toe aan een hittebestendige kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en zorg ervoor dat deze het water niet raakt. Laat de chocoladedruppels al roerend smelten.
  • Haal de kom van de pan.
2
  • Meng in een grote kom de cakemix met 100 ml bier (pas op: dit ingrediënt bevat alcohol! Bak je met kinderen of maak je dit recept liever zonder alcohol? Sla het bier dan over en vervang het door water), de roomboter, de gesmolten chocolade en de eieren.
  • Mix tot een glad beslag (zie Tip).
  • Rasp de nootmuskaat fijn. Roer voorzichtig de nootmuskaat en 100 ml bier door het beslag.

Tip: Heb je een elektrische garde of mixer? Gebruik deze dan op een lage snelheid gedurende 4 minuten.

3
  • Giet het chocoladebeslag in de bakblik.
  • Bak 35 - 40 minuten in de oven.
  • Rasp de gember fijn.
  • Voeg de suiker toe aan een kom. Roer met een vork geleidelijk de roomkaas en de gember door het beslag, tot er een glad geheel ontstaat.
4
  • Haal de cake uit de oven (zie Tip) en laat 5 minuten afkoelen.
  • Verdeel het glazuur over de cake en serveer.

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de cake gaar is. De cake mag nog een beetje plakkerig zijn, maar als het deeg erg nat is mag de cake nog een paar minuten langer in de oven.