Wist je dat bulgur gemaakt is van tarwekorrels? Ze worden eerst gestoomd, dan gedroogd en tot slot gebroken. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Aubergine
70 gram
Bulgur
½ zakje(s)
Ras el hanout
100 gram
Italiaanse groentemix
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
20 gram
Abrikozenstukjes
20 gram
Gezouten cashewnoten
1 blik(ken)
Kikkererwten
5 gram
Verse bladpeterselie
¼ stuk(s)
Citroen
½ el
Olijfolie
250 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Préparez le bouillon. Écrasez l’ail ou hachez-le finement. Coupez l’aubergine en dés de 1cm maximum. Pour le boulgour, portez 200ml de bouillon par personne à ébullition dans la casserole.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 125 ml bouillon en vul dat aan met 125 ml kokend water.
Faites cuire le boulgour 13 à 15minutes à couvert. Remuez régulièrement, puis réservez sans couvercle. Faites chauffer 1/2cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la sauteuse. Faites revenir l’ail et le ras-el-hanout 1minute. Ajoutez l’aubergine et le mélange de légumes, couvrez et poursuivez la cuisson 3 à 4minutes.
Tip: TIP 1: Voeg eventueel wat extra water toe wanneer de bulgur te snel droogkookt. TIP 2: Kook je voor kinderen die niet van sterke smaken houden? Voeg dan iets minder ras el hanout toe.
Ajoutez les tomates pelées, les morceaux d’abricots et 1cs de bouillon par personne à la sauteuse, couvrez et laissez mijoter 8minutes. Faites chauffer la poêle à sec et faites dorer les amandes effilées à feu moyen-vif. Pendante ce temps, égouttez les pois chiches dans la passoire. Mélangez-les aux légumes, salez et poivrez, puis faites chauffer 1minute de plus.
Tip: De bulgur, kikkererwten en groenten geven dit gerecht de meeste vezels. Wist je dat er ook vezels zitten in de noten en de abrikozen?
Ciselez le persil plat et taillez le citron en quartiers. Servez le boulgour et versez le mijoté de légumes par-dessus. Garnissez le plat avec le persil, les quartiers de citron et les amandes.
Tip: Deze maaltijd bevat bijna 100% van de ADH vezels. Vezels houden je darmen gezond, en dat levert veel voordelen op. Zoals een versterkt immuunsysteem en een verlaagd risico op veel ziektes.