Je brengt het groentestoofpotje op smaak met een Afrikaanse kruidenmix. Deze mix bestaat onder andere uit venkelzaad, kurkuma, komijn en kaneel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Citroen
1 cm
Verse gember
25 gram
Dadelstukjes
5 gram
Verse bladpeterselie
¼ stuk(s)
Aubergine
½ el
Extra vierge olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de aubergine en de courgette in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de wortel in halve maantjes.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de courgette, wortel, aubergine, ui, knoflook en gember toe. Roerbak 3 - 4 minuten. Voeg de dadelstukjes toe en roerbak 1 - 2 minuten verder. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken.
Voeg per persoon: 1 1/2 tl Afrikaanse kruiden en 1/4 bouillonblokje toe en schep goed om (zie Tip). Voeg 75 ml water per persoon toe. Laat het geheel, afgedekt, 10 - 12 minuten op middelmatig vuur sudderen. Maak vervolgens onderin de pan plaats voor de witte kaas. Leg de witte kaas op de bodem van de pan en breng op smaak met peper en zout. Verhit de kaas nog 1 - 2 minuten met de groenten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd met de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade gebruiken, of er je belegde boterham mee garneren.
Kook ondertussen de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vezels en vitamine C, B6 en B11!
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in kwarten. Knijp naar smaak een citroenpartje uit boven de groentestoof en laat, onafgedekt, nog 5 - 6 minuten verder koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg 2/3 van de peterselie en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe aan de pan met aardappelen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de groentestoof erbij. Garneer met de overige peterselie en de eventuele overige citroenpartjes.