Labne is een product uit de Arabische keuken. En ook al klinkt het exotisch, labne is eigenlijk een ander woord voor uitgelekte yoghurt, zoals hangop. Labne wordt gemaakt van Turkse yoghurt vermengd met kruiden zoals tijm en cayennepeper. Het wordt vaak gegeten als dipsaus bij mezze.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Koolrabi
½ stuk(s)
Ui
1 tl
Gemalen komijnzaad
85 gram
Bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
100 gram
Varkenshaasreepjes met gyroskruiden
30 gram
Gemengde sla
30 gram
Labne
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui.
Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de komijn en bulgur toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afge-dekt, in ongeveer 15 - 17 minuten droog. Laat daarna, afgedekt, nagaren.
Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolrabi met peper en zout naar smaak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middellaag vuur.
Verhit de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan en roerbak de varkensgyros 9 - 10 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit.
Voeg de bulgur met de koolrabi, de witte balsamicoazijn en de helft van de gemengde sla bij de varkensgyros. Breng op smaak met peper en zout.
Maak van de overige sla een bedje op de borden. Verdeel de mediterrane bulgur erover, besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de labne.