Mediterrane couscous met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en basilicumcrème

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat meer graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

2 stuk(s)

Tomaat

10 ml

Basilicumcrème

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

20 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2578 kJ
Energie (kcal)616 kcal
Vetten25.6 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels12.5 g
Eiwitten24 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Groenten bakken
1
  • Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de groentemix, de helft van de knoflook en 1 tl oregano per persoon toe en bak 5 - 6 minuten.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en de groentebouillon toe en dek af. Laat 10 minuten wellen.
Tomaten mengen
2
  • Snijd de tomaten in blokjes en snijd de semi-gedroogde tomaten fijn.
  • Meng in een kom de basilicumcrème met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie.
  • Meng de tomaten en semi-gedroogde tomaten door de vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak het basilicum grof.
Garnalen bakken
3
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen en de overige knoflook toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de tomaten met vinaigrette door de couscous.
  • Verdeel de couscous over de borden en schep de garnalen erop.
  • Besprenkel het geheel met het bakvet van de garnalen.
  • Garneer met het basilicum.