Grillades mixtes à la méditerranéenne : souvlaki et keftas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillades mixtes à la méditerranéenne : souvlaki et keftas

Grillades mixtes à la méditerranéenne : souvlaki et keftas

accompagnées d’une salade d’orzo, d’un petit pain turc et de tzatziki

.

Allergènes:
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation50 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

10 g

Menthe, origan et persil frais

1 pièce(s)

Gousse d'ail

½ pièce(s)

Oignon

85 g

Orzo

100 g

Bœuf haché assaisonné aux épices kefta

½ pièce(s)

[Mini-]concombre

¼ pièce(s)

Citron

50 g

Yaourt entier bio

110 g

Filets de poulet marinés aux fines herbes

100 g

Tomates cerises de 3 couleurs

1 pièce(s)

Pain turc

20 g

Olives Leccino

50 g

Feta

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cc

Vinaigre balsamique noir

à votre goût

Poivre et sel

1.25 cs

Huile d'olive

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)1302 kcal
Énergie (kJ)5445 kJ
Graisses59 g
dont saturés18 g
Glucides122 g
dont sucres16 g
Fibres4.4 g
Protéines66 g
Sel4 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Grand bol
Petit bol
Pics à brochettes
Plat à four
Poêle avec couvercle
Bol

Instructions

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo. Ris de oregano van de takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de helft van de ui fijn en snijd de andere helft in dunne halve maantjes. Kook de orzo, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en spoel met koud water.

Köfte maken
2

Meng in een grote kom het rundergehakt met de helft van de oregano, de helft van de knoflook, de gesnipperde rode ui, peper en zout. Vorm van het gehakt 3 ovale gehaktballen (köfte) per persoon. Bewaar in de koelkast totdat je ze gaat bakken.

Tzatziki maken
3

Snijd de muntblaadjes fijn. Halveer de komkommer. Snijd één helft in kleine blokjes. Halveer de andere helft en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer vervolgens met een grove rasp. Snijd de citroen in 2 partjes per persoon. Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer, de helft van de munt en de overige knoflook. Breng op smaak met citroensap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout. Zorg ervoor dat je voor de garnering per persoon 1 citroenpartje overhoudt.

In de oven
4

Spies de kipfilethaasjes aan satéprikkers. Leg de kipsouvlaki in een ovenschaal. Verdeel de cherrytomaten over een andere ovenschaal. Meng de tomaten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de souvlaki en cherrytomaten 10 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Bak de Turkse broodjes de laatste 4 - 6 minuten mee in de oven.

Köfte bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de köfte in 2 - 4 minuten bruin. Dek de koekenpan af en bak nog 4 - 6 minuten. Snijd ondertussen de olijven grof door. Snijd de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Meng in een kom de orzo met de komkommerblokjes, de overige rode ui, de olijven, de bladpeterselie, de overige oregano, de munt en per persoon 1/4 el olijfolie. Serveer de orzosalade in een mooie grote schaal, verkruimel de feta over de salade en garneer met de citroenpartjes. Verdeel de köfte en souvlaki over de borden. Serveer de tzatziki in een kleine kom en de cherrytomaten in de ovenschaal.