.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
10 g
Menthe, origan et persil frais
1 pièce(s)
Gousse d'ail
½ pièce(s)
Oignon
85 g
Orzo
100 g
Bœuf haché assaisonné aux épices kefta
½ pièce(s)
[Mini-]concombre
¼ pièce(s)
Citron
50 g
Yaourt entier bio
110 g
Filets de poulet marinés aux fines herbes
100 g
Tomates cerises de 3 couleurs
1 pièce(s)
Pain turc
20 g
Olives Leccino
50 g
Feta
(Contient Lait (contient du lactose))
1 cc
Vinaigre balsamique noir
à votre goût
Poivre et sel
1.25 cs
Huile d'olive
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo. Ris de oregano van de takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de helft van de ui fijn en snijd de andere helft in dunne halve maantjes. Kook de orzo, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en spoel met koud water.
Meng in een grote kom het rundergehakt met de helft van de oregano, de helft van de knoflook, de gesnipperde rode ui, peper en zout. Vorm van het gehakt 3 ovale gehaktballen (köfte) per persoon. Bewaar in de koelkast totdat je ze gaat bakken.
Snijd de muntblaadjes fijn. Halveer de komkommer. Snijd één helft in kleine blokjes. Halveer de andere helft en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer vervolgens met een grove rasp. Snijd de citroen in 2 partjes per persoon. Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer, de helft van de munt en de overige knoflook. Breng op smaak met citroensap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout. Zorg ervoor dat je voor de garnering per persoon 1 citroenpartje overhoudt.
Spies de kipfilethaasjes aan satéprikkers. Leg de kipsouvlaki in een ovenschaal. Verdeel de cherrytomaten over een andere ovenschaal. Meng de tomaten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de souvlaki en cherrytomaten 10 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Bak de Turkse broodjes de laatste 4 - 6 minuten mee in de oven.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de köfte in 2 - 4 minuten bruin. Dek de koekenpan af en bak nog 4 - 6 minuten. Snijd ondertussen de olijven grof door. Snijd de bladpeterselie fijn.
Meng in een kom de orzo met de komkommerblokjes, de overige rode ui, de olijven, de bladpeterselie, de overige oregano, de munt en per persoon 1/4 el olijfolie. Serveer de orzosalade in een mooie grote schaal, verkruimel de feta over de salade en garneer met de citroenpartjes. Verdeel de köfte en souvlaki over de borden. Serveer de tzatziki in een kleine kom en de cherrytomaten in de ovenschaal.