Mediterrane mixed grill met souvlaki en köfte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane mixed grill met souvlaki en köfte

Mediterrane mixed grill met souvlaki en köfte

met orzosalade, Turks brood en tzatziki

.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Verse munt, oregano en peterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

85 gram

Orzo

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Biologische volle yoghurt

110 gram

Kipfilethaasjes met tuinkruidenmarinade

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

1 stuk(s)

Turks broodje

20 gram

Leccino-olijven

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1.25 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1302 kcal
Energie (kJ)5445 kJ
Vetten59 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten122 g
waarvan suikers16 g
Vezels4.4 g
Eiwitten66 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Kleine kom
Satéprikkers
Ovenschaal
Koekenpan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo. Ris de oregano van de takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de helft van de ui fijn en snijd de andere helft in dunne halve maantjes. Kook de orzo, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en spoel met koud water.

Köfte maken
2

Meng in een grote kom het rundergehakt met de helft van de oregano, de helft van de knoflook, de gesnipperde rode ui, peper en zout. Vorm van het gehakt 3 ovale gehaktballen (köfte) per persoon. Bewaar in de koelkast totdat je ze gaat bakken.

Tzatziki maken
3

Snijd de muntblaadjes fijn. Halveer de komkommer. Snijd één helft in kleine blokjes. Halveer de andere helft en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer vervolgens met een grove rasp. Snijd de citroen in 2 partjes per persoon. Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer, de helft van de munt en de overige knoflook. Breng op smaak met citroensap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout. Zorg ervoor dat je voor de garnering per persoon 1 citroenpartje overhoudt.

In de oven
4

Spies de kipfilethaasjes aan satéprikkers. Leg de kipsouvlaki in een ovenschaal. Verdeel de cherrytomaten over een andere ovenschaal. Meng de tomaten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de souvlaki en cherrytomaten 10 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Bak de Turkse broodjes de laatste 4 - 6 minuten mee in de oven.

Köfte bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de köfte in 2 - 4 minuten bruin. Dek de koekenpan af en bak nog 4 - 6 minuten. Snijd ondertussen de olijven grof door. Snijd de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Meng in een kom de orzo met de komkommerblokjes, de overige rode ui, de olijven, de bladpeterselie, de overige oregano, de munt en per persoon 1/4 el olijfolie. Serveer de orzosalade in een mooie grote schaal, verkruimel de feta over de salade en garneer met de citroenpartjes. Verdeel de köfte en souvlaki over de borden. Serveer de tzatziki in een kleine kom en de cherrytomaten in de ovenschaal.