Dit recept is geïnspireerd op paella, een Valenciaans rijstgerecht. Wist je dat paella traditioneel boven een vuur van hout van de appelsienboom gebakken wordt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Wortel
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 tl
Paprikapoeder
1 tl
Gemalen kurkuma
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
½ tl
Gerookt paprikapoeder
75 gram
Bruine snelkookrijst
½
Tomatenpuree
15 gram
Leccino-olijven
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
¼ stuk(s)
Citroen
½ el
Olijfolie
185 ml
Zoutarme groentebouillon
185 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Snijd de paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de bladpeterselie fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of sauteerpan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de paprika, wortel en per persoon: 1 tl paprikapoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl gedroogde tijm en 1/4 tl gerookt paprikapoeder toe. Bak nog 4 - 6 minuten al roerend.
Voeg de rijst, de bouillon, de tomatenpuree en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Laat daarna 5 minuten zonder deksel uitstomen.
Tip: Kookt de rijst droog? Voeg dan extra water of bouillon toe.
Snijd ondertussen de leccino-olijven fijn. Snijd de citroen in partjes. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit vlak voor serveren de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de garnalen met de overige knoflook 3 - 4 minuten. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en leg de garnalen erbovenop. Garneer met de leccino-olijven en de bladpeterselie. Serveer met de citroenpartjes.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?