Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven

Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven

met verse bladpeterselie en citroen

Dit recept is geïnspireerd op paella, een Valenciaans rijstgerecht. Wist je dat paella traditioneel boven een vuur van hout van de appelsienboom gebakken wordt?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Paprikapoeder

1 tl

Gemalen kurkuma

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ tl

Gerookt paprikapoeder

75 gram

Bruine snelkookrijst

½

Tomatenpuree

15 gram

Leccino-olijven

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

185 ml

Zoutarme groentebouillon

185 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2246 kJ
Energie (kcal)537 kcal
Vetten12.9 g
waarvan verzadigd2.2 g
Koolhydraten77.9 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels15.6 g
Eiwitten22.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Groenten snijden
2

Snijd de paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de bladpeterselie fijn.

Groenten bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of sauteerpan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de paprika, wortel en per persoon: 1 tl paprikapoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl gedroogde tijm en 1/4 tl gerookt paprikapoeder toe. Bak nog 4 - 6 minuten al roerend.

Rijst koken
4

Voeg de rijst, de bouillon, de tomatenpuree en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Laat daarna 5 minuten zonder deksel uitstomen.

Tip: Kookt de rijst droog? Voeg dan extra water of bouillon toe.

Garnalen bakken
5

Snijd ondertussen de leccino-olijven fijn. Snijd de citroen in partjes. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit vlak voor serveren de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de garnalen met de overige knoflook 3 - 4 minuten. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg de garnalen erbovenop. Garneer met de leccino-olijven en de bladpeterselie. Serveer met de citroenpartjes.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?