Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

met verse koriander en citroen

Dit recept is geïnspireerd op paella, een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in Valencia, waar het vooral met konijn en kip wordt gegeten. Traditioneel wordt paella boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gebakken. Deze variant met garnalen en olijven maak je gewoon in de oven – snel, makkelijk én supersmaakvol!

Labels:
Familie
Lactosevrij
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse koriander

0.99 tl

Gemalen kurkuma

75 gram

Basmatirijst

½

Tomatenpuree

15 gram

Leccino-olijven

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Koolvishaasje

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

375 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)618 kcal
Energie (kJ)2586 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.8 g
Eiwitten30 g
Zout5 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul de rest aan met water.

Groenten snijden
2

Snijd de paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de koriander fijn.

Groenten bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, wortel en kurkuma toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

In de oven
4

Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan, breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 minuten in de oven. Vind je de schotel nog te nat, bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.

Koolvis bereiden
5

Snijd ondertussen de olijven en de citroen in dunne plakken. Dep de koolvis droog met keukenpapier. Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de koolvis 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de koolvis over de ovenschaal en garneer met de olijven en de koriander. Schep op aan tafel en serveer met een schijfje citroen (pas op, de schaal is heet!).

Tip: Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 200 g groente per persoon bevat? Daarnaast bevat het weinig verzadigde vetten en is het door de paprika rijk aan vitamine C.