Mexicaans gekruide kippendijfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaans gekruide kippendijfilet

Mexicaans gekruide kippendijfilet

met gepofte paprika, witte kaas en peterselie

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze er een feestelijke maaltijd van!

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Kippendijfilet

⅔ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3172 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten36.6 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten70.9 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels11.2 g
Eiwitten34.5 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Paprika roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Halveer ondertussen de puntpaprika in de lengte en snijd de overige paprika in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten van beide soorten paprika. Leg vervolgens op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/3 van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika's 20 - 25 minuten.

Kip marineren
2

Meng ondertussen in een kom de kippendijfilet met de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en 1/3 van de olijfolie.

Kip bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten per kant. Haal uit de pan. Pers ondertussen de citroen.

Koken
4

Voeg de rijst, de bouillon, de overige Mexicaanse kruiden en 2 tl citroensap per persoon toe aan de sauteerpan. Roer goed door en leg de kip in de rijst. Laat, afgedekt, 20 - 25 minuten garen op middellaag vuur, of tot de rijst beetgaar is. Roer regelmatig door (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel meer water toe als de rijst te snel droogkookt.

Amandelschaafsel roosteren
5

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. Verkruimel de witte kaas. Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin.

Serveren
6

Serveer de kippendij met de rijst en de geroosterde paprika's. Garneer met de bladpeterselie, de witte kaas en het amandelschaafsel.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.