Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, wortel en mais

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika. Samen maken ze van deze vegetarische linzenstoof een feestelijke maaltijd!

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

70 gram

Maïs in blik

⅓ blik(ken)

Linzen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

50 gram

Biologische zure room

25 gram

Geraspte cheddar

50 gram

Pittige tortillachips

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)694 kcal
Energie (kJ)2905 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers27 g
Vezels15.4 g
Eiwitten23 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Vergiet
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Préparer
1

Pesez les tomates en cubes et réservez-les dans le bol. Émincez l'oignon. Détaillez la carotte en dés. Égouttez le maïs et les lentilles dans la passoire.

Tip: Wist je dat dit gerecht bijna de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de linzen, aangevuld door de ruim 250 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een sterke weerstand en draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte. Daarnaast voel je je door veel vezels lang verzadigd.

Cuire
2

Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne à feu moyen-vif dans le grand wok ou la grande sauteuse. Faites-y revenir l'oignon 2 minutes. Ajoutez-y la carotte et 1/2 sachet d’épices mexicaines par personne. Faites cuire 4 minutes. Ajoutez 1/2 boîte de concentré de tomate par personne et faites cuire 1 minute. Baissez le feu et ajoutez le maïs et les lentilles. Mélangez et laissez cuire doucement 5 minutes. Assaisonnez de sel et de poivre à votre goût.

Préparer la salsa et la sauce
3

Coupez le citron vert en quartiers. Pressez le jus d'un quartier par personne au-dessus du bol contenant les tomates en cubes. Ajoutez 1/2 cc de sucre par personne aux dés de tomate. Assaisonnez de sel et de poivre à votre goût. Mélangez bien et réservez. Pendant ce temps, dans le petit bol, mélangez la sauce douce relevée avec la crème aigre.

Servir
4

Servez le mijoté de lentilles dans des assiettes creuses. Garnissez du cheddar râpé, de la salsa à la tomate et des quartiers de citron vert. Accompagnez de la sauce douce relevée et des chips de tortillas.

Tip: Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Serveer de tortillachips dan apart: deze zijn vrij pittig.