Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, paprika en mais

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika. Samen maken ze van deze vegetarische linzenstoof een feestelijke maaltijd!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

70 gram

Maïs in blik

⅓ blik(ken)

Linzen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

50 gram

Biologische zure room

25 gram

Geraspte cheddar

50 gram

Pittige tortillachips

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)689 kcal
Energie (kJ)2883 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers27 g
Vezels14.3 g
Eiwitten22 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Vergiet
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en zet apart in een kom.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Giet de mais en de linzen af in een vergiet.

Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de linzen, aangevuld door de ruim 250 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een sterke weerstand en draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte. Daarnaast voel je je door veel vezels lang verzadigd.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 minuten.
  • Voeg 1/2 blikje tomatenpuree per persoon toe en bak 1 minuut mee.
  • Verlaag het vuur. Voeg de mais en linzen toe aan de pan, meng en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Salsa en dip maken
3
  • Snijd de limoen in parten. Knijp één partje limoen per persoon uit boven de kom met tomatenblokjes.
  • Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe aan de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet apart.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de zure room.
Serveren
4
  • Verdeel de linzenstoof over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte cheddar, tomatensalsa en de partjes limoen.
  • Serveer de zoet-pittige chilisaus en de tortillachips erbij (zie Tip).

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Serveer de tortillachips dan apart, deze zijn vrij pittig.