Mexicaanse kipburger met ontbijtspek, cheddar en avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse kipburger met ontbijtspek, cheddar en avocadodip

Mexicaanse kipburger met ontbijtspek, cheddar en avocadodip

met aardappelpartjes en tomatensalsa

Het kleine broertje van romaine is little gem. De iets zoetere smaak en stevigere crunch passen perfect bij dit gerecht!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelwedges

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Kipburger

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Groene peper

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Suiker

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4156 kJ
Energie (kcal)993 kcal
Vetten53.6 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten85.5 g
waarvan suikers15 g
Vezels12.9 g
Eiwitten39.2 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kleine kom
Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de helft van de ui en snijd de andere helft in halve ringen. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle repen. Snijd de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) in dunne ringen. Meng in een kleine kom per persoon: 1 el wittewijnazijn met 1 tl suiker, peper en een beetje zout tot een marinade. Voeg de groene peper toe en zet opzij. Schep tussendoor een paar keer om.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Spek bakken
2

Verhit een pan zonder olie op hoog vuur. Bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en houd apart. Verhit de olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelpartjes toe en bak 15 - 20 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje kipburger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Burger bakken
3

Verhit de boter in een tweede, grote pan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip 1). Voeg de kipburger, de paprika en de halve-uienringen toe (zie Tip 2). Bak de kipburger 4 - 6 minuten op de ene kant en draai de burger om. Verdeel de geraspte cheddar over de burger, leg het ontbijtspek erop en dek de pan af. Zet het vuur lager en bak de burger nog 4 - 6 minuten, of tot deze gaar is. Breng de groenten op smaak met peper en zout.

Tip 1Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 1 pan voor het vlees en de ui en 1 pan voor de overige groenten.

Tip 2: Je serveert de helft van de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak alle ui dan mee met de burger.

Salsa maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en snijd de koriander fijn. Meng in een kom de tomaat met de gesnipperde ui, de koriander, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Snijd de harde onderkant van de little gem af en trek de bladeren los van elkaar.

Burger maken
5

Snijd de briochebroodjes open en besmeer de binnenkanten met de avocadodip. Beleg met de kipburger met gesmolten kaas en het ontbijtspek, de gebakken groenten en enkele little-gemblaadjes. Voeg naar smaak de ingelegde groene peper toe.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden en garneer de aardappelpartjes met de salsa. Serveer met de kipburgers en mayonaise naar smaak.