Salade met kip op z'n Mexicaans
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met kip op z'n Mexicaans

Salade met kip op z'n Mexicaans

met zwarte bonen, ingelegde ui en zureroomdressing

Koriander heeft twee verschillende delen die kunnen worden gebruikt: de bladeren, die een frisse en citrusachtige smaak hebben, en de zaden, die een warme en kruidige smaak hebben.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

70 gram

Maïs in blik

½ head

Romaine

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Limoen

¼ pak(ken)

Zwarte bonen

40 gram

Gesneden rode ui

100 gram

Kippendijreepjes

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

30 ml

Wittewijnazijn

50 ml

Water

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2541 kJ
Energie (kcal)607 kcal
Vetten39.7 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten31.9 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels12.3 g
Eiwitten27.9 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Kom
Steelpan
Sieb
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Meng in een kom de olijfolie met de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Meng met de kippendijreepjes en laat marineren in de koelkast.
  • Verwarm de aangegeven hoeveelheid water per persoon in een steelpan. Voeg de suiker en wittewijnazijn toe.
  • Roer tot de suiker is opgelost en haal van het vuur. Voeg de ui toe aan het azijnmengsel. Laat staan tot verder gebruik.
Salade maken
2
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de koriander en sla grof.
  • Meng in een saladekom de mais, tomaat, koriander, sla en 1/3 van de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper.
  • Laat de bonen uitlekken in het vergiet.
Bakken
3
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes 3 - 4 minuten.
  • Verlaag het vuur en voeg de zwarte bonen en de overige Mexicaanse kruidenmix toe en bak nog 3 - 4 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Snijd de limoen in partjes. 
  • Meng in een kleine kom de zure room met de overige extra vierge olijfolie en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl water (zie Tip). 

Tip: Is de dressing te dik? Voeg dan een extra theelepel water toe.

Serveren
4
  • Giet de ui af.
  • Verdeel de salade over de borden. Schep de bonen met de kippendijreepjes erbovenop.
  • Besprenkel met de zureroomdressing en garneer met de ingelegde ui.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.