Dit Mexicaanse gerecht vond zijn weg naar Europa met dank aan de populariteit van taco's in Amerika. Voor de vulling gebruik je kidneybonen – voedzaam en vol eiwitten. Wist je dat deze bonensoort zelfs de meeste vezels bevat van alle bonen? Met 100 gram kidneybonen krijg je eenderde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen. Vezels zorgen ervoor dat je een voldaan gevoel hebt na het eten en zijn goed voor je darmen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Groene peper
½ stuk(s)
Gele paprika
¾ stuk(s)
Coeur de boeuf tomaat
100 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
0.17 zakje(s)
Mexicaanse kruiden
1 pot(s)
Tomatenpuree
1 pak(ken)
Rode kidneybonen
3 stuk(s)
Tacoschelpen
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
1 el
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de gele paprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de gele paprika en de tomaat in kleine blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens de ui, groene peper, gele paprika, de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Laat de kidneybonen uitlekken.
Tip: Kidneybonen zijn super gezond. Ze zijn rijk aan eiwitten, gezonde en zeer complexe koolhydraten, ijzer, magnesium en vezels.
Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zonder deksel inkoken als je hem nog te nat vindt.
Tip: Kidneybonen zijn super gezond. Ze zijn rijk aan... zie fun facts
Verdeel de tacoschelpen (zie TIP) over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.
Tip: Gebroken taco's? Breek ze in stukken en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel, de zure room en cheddar erover en bak 5 minuten. Nu heb je een nachoschotel in plaats van gevulde taco's!
Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel (zie TIP), garneer met de geraspte cheddar en een eetlepel zure room per persoon.
Tip: Vul elke tacoschelp vlak voor je hem gaat eten. Zo heb je elke keer weer een knapperige taco en wordt hij niet zacht door de vulling. Wist je dat je...