Bij stoven denk je misschien aan een tijdrovend klusje, maar voor deze kippenstoof sta je niet lang in de keuken. Zodra de pan op het vuur staat, zit jouw taak er al bijna op. Bovendien is kip veel sneller gaar dan bijvoorbeeld rundvlees, dat al gauw een paar uur nodig heeft. Door de kippendij op lage temperatuur te garen in een afgesloten pan, wordt het vlees extra mals en zacht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
25 gram
Spekblokjes
1 stuk(s)
Kippendijfilet
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Knoflookteen
300 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Wortel
200 gram
Champignons
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ bakje(s)
Tomatenpuree
5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Laurierblad
1 stuk(s)
Ciabatta met zonnebloempitten
(Bevat Gluten)
125 ml
Kippenbouillon
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Bruine suiker
½ el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verhit de roomboter in een grote pan met deksel op middelmatig vuur. Bak de spekblokjes 4 – 5 minuten. Voeg de kippendij toe en bak 5 – 7 minuten rondom aan.
Snipper ondertussen de sjalot, en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aardappelen en de peen in blokjes van 1 cm. Halveer de champignons. Snijd de blaadjes van de krulpeterselie fijn en bewaar de takjes apart.
Haal de kippendij uit de pan en bewaar apart. Voeg de sjalotten toe aan de pan, en fruit 3 – 4 minuten. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Voeg de aardappel, de wortel en de champignons toe, en bak 5 – 6 minuten.
Leg de kippendij terug in de pan. Voeg de bouillon, de zwarte balsamicoazijn, de bruine suiker en de mosterd toe aan de pan en roer goed door. Leg de takjes krulpeterselie, de tijm en het laurierblad in de pan.
Draai het vuur laag, en laat 20 minuten stoven met de deksel op de pan. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan en zet het vuur middelhoog. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden, en bak de ciabatta 4 – 5 minuten.
Haal de takjes krulpeterselie, de tijm en het laurierblad uit de pan. Serveer de kip met de groenten, de saus, en garneer met de fijngesneden blaadjes krulpeterselie. Serveer met de ciabatta.