Marokkaanse stoof met witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkaanse stoof met witte kaas

Marokkaanse stoof met witte kaas

met dadelstukjes, courgette en Afrikaanse kruiden

Witte kaas over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige witte-kaasblokjes – in olijfolie blijft witte kaas namelijk langer goed!

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Citroen

1 cm

Verse gember

25 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)797 kcal
Energie (kJ)3334 kJ
Vetten39.2 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers28.2 g
Vezels14.8 g
Eiwitten28.2 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Snijd de courgette en wortel in halve maantjes. 

Groenten bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de courgette, wortel, paprika, ui, knoflook en gember toe. Bak 3 - 4 minuten al roerend. Voeg de dadelstukjes toe en bak 1 - 2 minuten al roerend. 

Specerijen bakken
3

Voeg per persoon: 1 1/2 tl Afrikaanse kruiden en 1/4 bouillonblokje toe en schep goed om (zie Tip). Voeg 75 ml water per persoon toe. Laat het geheel, afgedekt, 10 - 12 minuten op middelmatig vuur sudderen. Maak vervolgens wat plaats onderin de pan. Leg de witte kaas op de bodem van de pan en breng op smaak met peper en zout. Verhit nog 1 - 2 minuten met de groenten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd dan met de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kun je de volgende dag gebruiken in een lunchsalade of je belegde boterham ermee garneren.

Aardappelen koken
4

Kook ondertussen de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Afwerken
5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in kwarten. Knijp naar smaak een citroenpartje uit boven de groentestoof en laat, onafgedekt, nog 5 - 6 minuten verder koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Voeg 2/3 van de peterselie en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe aan de pot met aardappelen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de groentestoof erbij. Garneer met de overige peterselie en eventueel met de overige citroenpartjes.