Kipfilet met kruidige groentestoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix

Deze groentestoof is geïnspireerd op de Marokkaanse tajine. De tajine is een aardewerken pot die van oudsher op hete kolen wordt gezet om de stoof langzaam te garen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

1.5 stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

Tomatenpuree

20 gram

Abrikozenstukjes

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2496 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten17.4 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten74.2 g
waarvan suikers34.9 g
Vezels19.9 g
Eiwitten33.3 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Snijden en bakken
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Schil de wortel met een dunschiller en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olijfolie in een grote diepe pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en een snuif zout toe en fruit 1 minuut.

Groenten bakken
2

Voeg de aardappelen, de wortel en de Midden-Oosterse kruidenmix toe aan de pot en bak nog 1 minuut al roerend. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Dek de pot af en kook 25 minuten. Schep regelmatig om.

Stoof maken
3

Hak ondertussen de verse peterselie grof. Snijd de tomaat in partjes. Haal het deksel van de pot en roer de tomatenpuree door de groentestoof. Laat het geheel zonder deksel nog 4 minuten zachtjes koken. Voeg de abrikozenstukjes, de tomaat en de honing toe en kook 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout.

Kipfilet bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet, afgedekt, nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Haal uit de pan en bewaar apart.

Amandelen bakken
5

Verhit in dezelfde pan de boter op middelhoog vuur. Bak het amandelschaafsel in 2 minuten goudbruin. Leg de kipfilet bij de amandelen in de pan en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de groentestoof over de borden, leg de kipfilet erbovenop en garneer met de peterselie en het amandelschaafsel.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!