Milde curry met kipgehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Milde curry met kipgehaktballetjes

Milde curry met kipgehaktballetjes

met rijst, rode puntpaprika en cashewstukjes

De kipgehaktballetjes zijn alvast op z'n Italiaans gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper.

Allergenen:
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

75 gram

Jasmijnrijst

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Groene currykruiden

½ zakje(s)

Gedroogde laos

90 ml

Kokosmelk

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Bloem

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)802 kcal
Energie (kJ)3356 kJ
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten89.1 g
waarvan suikers7 g
Vezels10 g
Eiwitten31.5 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Dunschiller
Pan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember met een dunschiller. Snijd het witte gedeelte van de lente-ui in stukken van 2 - 3 cm en het groene gedeelte in dunne ringen. Snijd de wortel in halve maantjes. Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in de breedte in reepjes.

Rijst koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan tot serveren.

Specerijen bakken
3

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, wortel en het witte gedeelte van de lente-ui 2 - 3 minuten. Voeg de kipgehaktballetjes toe aan de pan en halveer ze met een pollepel of spatel. Voeg vervolgens de groene currykruiden, de gedroogde laos en 1/2 el bloem per persoon toe. Verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan en bak het geheel 2 minuten al roerend op middelhoog vuur. Blus af met 50 ml water per persoon. 

Afmaken
4

Voeg de paprika, het hele stuk gember en de kokosmelk toe aan de pan met kipgehaktballetjes.

Curry koken
5

Breng het geheel aan de kook, verlaag dan het vuur en laat de curry, afgedekt, 12 - 17 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal het stuk gember uit de curry. Verdeel de jasmijnrijst over diepe borden. Schep de curry over de rijst. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de cashewstukjes.

Weetje: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.