In plaats van een traditionele ronde pizza, bereid je vandaag mini pizza pockets. Is er een kleine chef in huis? Vul de pakketjes dan gezellig samen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Pizzadeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
100 gram
Passata
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Courgette
20 gram
Rucola en veldsla
50 gram
Kruidenkaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
1 tl
Extra vierge olijfolie
1.5 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette in dunne halve maantjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de ui en de courgette 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de passata en per persoon: 1 tl Italiaanse kruiden, 1/2 tl suiker, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe aan de sauteerpan. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 7 minuten reduceren op middelmatig vuur, of tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd het deeg in gelijke stukken zodat je 2 pizza pockets per persoon hebt.
Smeer wat groentesaus op de helft van de deegstukken, maar houd de rand vrij. Verdeel de kruidenkaasblokjes over de deegstukken (zie Tip). Trek de lege helft van het deeg voorzichtig een beetje uit en plooi over de belegde helft. Duw de rand goed dicht met een vork. Herhaal dit voor elke pocket. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de kruidenkaasblokjes. De overige kaas is lekker in een lunchsalade de volgende dag, of om je belegde boterham mee te garneren.
Snijd ondertussen de puntpaprika in kleine reepjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie met 1/2 tl balsamicoazijn, peper en zout. Voeg de sla en puntpaprika toe en meng goed door.
Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Haal de pizza pockets uit de oven en verdeel over de borden. Serveer met de salade.