Mini pizza pockets met paprika en ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini pizza pockets met paprika en ui

Mini pizza pockets met paprika en ui

met salade

In plaats van een traditionele ronde pizza, bereid je vandaag mini pizza pockets. Is er een kleine chef in huis? Vul de pakketjes dan gezellig samen.

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Gele paprika

20 gram

Mesclun

45 gram

Kruidenkaasblokjes

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)879 kcal
Energie (kJ)3677 kJ
Vetten32.8 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten108.9 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels9.1 g
Eiwitten28.6 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de gele paprika en de puntpaprika in kleine reepjes.

Tip: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en de gele paprika 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
3

Voeg de passata en per persoon: 1 tl Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 7 minuten inkoken op middelmatig vuur, of tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd het deeg in gelijke stukken zodat je 4 pizza pockets per persoon hebt.

Pizza pockets beleggen
4

Smeer wat tomatensaus op de helft van de stukken deeg, maar houd de rand vrij. Leg er enkele kruidenkaasblokjes op (zie Tip). Vouw de lege helft van het deeg over de belegde helft. Duw de rand goed dicht met een vork. Herhaal dit voor elke pocket. Bak 15 - 20 minuten goudbruin in de oven.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan maar de helft van de kruidenkaasblokjes. De overige kaas is lekker in een lunchsalade de volgende dag, of om je belegde boterham mee te garneren.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie met 1/2 tl balsamicoazijn, peper en zout. Voeg de sla en puntpaprika toe en meng goed door.

Serveren
6

Haal de pizza pockets uit de oven en verdeel over de borden. Serveer met de salade.