Spitskool met harissa en yoghurtdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spitskool met harissa en yoghurtdressing

Spitskool met harissa en yoghurtdressing

met couscous met rundergehakt, verse kruiden en amandelen

Harissa is een chilipasta uit de Maghreb, gemaakt van verschillende soorten chilipepers, specerijen en kruiden. De naam komt van het Arabische stamwoord harasa, wat pletten of pureren betekent.

Allergenen:
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

2.5 gram

Verse dille, munt & bladpeterselie

½ stuk(s)

Spitskool

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

15 gram

Harissa

20 gram

Yoghurtdressing

(Bevat Melk (inclusief lactose), Mosterd)

Zelf toevoegen

90 ml

Zoutarme groentebouillon

45 ml

Water

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3283 kJ
Energie (kcal)785 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten71.2 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels11.6 g
Eiwitten34.5 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Couscous koken
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel voor de couscous.
  • Haal de pot van het vuur en voeg de couscous toe.
  • Dek de pot af en laat 10 minuten staan.
  • Roer de couscous los met een vork.
Amandelen roosteren
2
  • Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.
  • Verhit ondertussen een wok of sauteerpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Spitskool bereiden
3
  • Snijd de spitskool in twee grote parten per persoon.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan op hoog vuur. Bak de spitskool in 1 - 2 minuten per kant mooi bruin. Voeg vervolgens de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Dek de pan af en laat 3 - 4 minuten stomen.
Serveren
4
  • Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de citroen in partjes.
  • Roer de couscous door het gehakt en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Verdeel de couscous over de borden en leg de spitskool erbovenop.
  • Besprenkel met de harissa en de yoghurtdressing. Garneer met de verse kruiden en het amandelschaafsel. Serveer met de citroenpartjes.