Mini-tortilla's met gerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met gerookte zalm

Mini-tortilla's met gerookte zalm

met avocadodip en mais-salsa

Met dit gerecht zet je in slechts 15 minuten een Mexicaanse fiesta op tafel!

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

40 gram

Avocadodip

100 gram

Gesneden rode kool

(Kan bevatten Selderij)

70 gram

Maïs in blik

2 stuk(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)590 kcal
Energie (kJ)2469 kJ
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten63.6 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels11.3 g
Eiwitten28.5 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Pers de limoen uit boven een kleine kom en bewaar apart.
  • Meng in een kom per persoon: 1 el limoensap met 1/2 el suiker. Meng de gesneden rodekool erdoorheen. Zet apart en schep af en toe om.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort als het gaat om calcium, vezels en vitamine C?

Tortilla's verwarmen
2
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Mais-salsa maken
3
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
  • Laat de mais uitlekken.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de mais met het witte gedeelte van de bosui en de tomaatblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Besmeer de tortilla's met de avocadodip.
  • Verdeel de rodekool over de tortilla's.
  • Schep de mais-salsa erover en leg de zalmsnippers erop.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui.