Wraps met krokant gebakken garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met krokant gebakken garnalen

Wraps met krokant gebakken garnalen

met appel-koolsla en tomaat

Je geeft de garnalen extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1.5 stuk(s)

Tomaat

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

½ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2799 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten69.8 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels8.9 g
Eiwitten21.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Aluminiumfolie

Instructies

Garnalen bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kom met 1/3 van de mayonaise. Haal de garnalen vervolgens door de panko.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 4 - 6 minuten, of tot ze goudbruin zijn (zie Tip).

Tip: Bak de achtergebleven panko mee en gebruik dit bij het serveren als garnering.

Salade maken
2
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Meng in een saladekom de rode kool, witte kool en wortel met de appel. Voeg de honing, de witte balsamicoazijn en de overige mayonaise toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Tomaat snijden
3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Serveren
4
  • Verdeel de koolsla over de tortilla's.
  • Leg de garnalen erop en verdeel de tomatenblokjes erover. 

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?