In dit recept geef je de kip een extra knapperig korstje met panko: Japans paneermeel met grove korrels.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Kipfilethaasjes
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Paprikapoeder
20 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd)
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Appel
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
100 gram
Witte kool en wortel
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
4 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng de kipfilethaasjes in een kom met 1/3 van de yoghurt, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout.
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er in stap 5 ook voor kiezen om ze 1 - 2 minuten in een pan te bakken.
Meng opnieuw 1/3 van de yoghurt in een kleine kom met de mangochutney, peper en zout. Snijd de tomaat in blokjes. Snipper 1/4 ui per persoon (zie Tip). Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
Tip: De ui gaat rauw door de salade. Houd je niet van rauwe ui? Bak de ui dan 2 - 3 minuten met wat olie in een pan.
Voeg de panko toe aan een diep bord. Wentel de kip door de panko en zorg dat hij volledig is bedekt. Verhit 4 el zonnebloemolie per persoon in een pan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant, of tot het korstje goudbruin kleurt (zie Tip). Laat uitlekken op keukenpapier.
Tip: Je gebruikt vrij veel olie omdat je de kip eigenlijk frituurt. Hierdoor wordt hij lekker knapperig.
Meng ondertussen in een andere kom de gesneden witte kool en wortel met de appel, ui, de overige yoghurt en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Verdeel de salade samen met de tomaten over de mini-tortilla's en leg de kip erop. Garneer met de mango-yoghurtsaus.