In dit recept geef je de kip een extra knapperig korstje met panko: Japans paneermeel met grove korrels.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Kipfilet met mediterrane kruiden
1 tl
Paprikapoeder
20 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd)
½ stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Appel
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
100 gram
Witte kool en wortel
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
60 ml
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Snijd de kipfilet in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng in een kom de kipfilet met 1/3 van de yoghurt, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout.
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er in stap 5 ook voor kiezen om ze 1 - 2 minuten in een pan te bakken.
Meng in een kleine kom de mangochutney met opnieuw 1/3 van de yoghurt, peper en zout. Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui (zie Tip). Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Tip: De ui gaat rauw door de salade. Houd je niet van rauwe ui? Bak de ui dan 2 - 3 minuten met wat olie in een koekenpan.
Voeg de panko toe aan een diep bord. Wentel de kip door de panko en zorg dat de kip volledig is bedekt. Verhit de zonnebloemolie in een pan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip 2 - 3 minuten per kant, of tot het korstje goudbruin kleurt (zie Tip). Laat uitlekken op keukenpapier.
Tip: Je gebruikt vrij veel olie omdat je de kip eigenlijk frituurt. Hierdoor wordt hij lekker knapperig.
Meng ondertussen in een andere kom de witte kool en wortel met de appel, de ui, de overige yoghurt en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Verdeel de salade samen met de tomaten over de tortilla's en leg de kipstukjes erop. Garneer met de mangochutney.