Kikkererwten bevatten veel vezels en eiwitten. Dit zorgt ervoor dat je na het eten van de mini-tortilla's een voldaan gevoel hebt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ blik(ken)
Kikkererwten
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½
Tomatenpuree
45 ml
Kokosmelk
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
45 gram
Rucola en veldsla
3 stuk(s)
Bruine tortilla
(Bevat Tarwe)
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Extra vierge olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes.
Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.
Meng in een kleine kom de yoghurt, de helft van de fijngesneden munt en eventueel een scheutje extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 3 - 5 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden, tomatenpuree en kikkererwten toe en bak 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren.
Tip: Eet je dit gerecht met weinig personen? Je kunt de tortilla’s eventueel ook opwarmen in een pan zonder olie. De oven hoeft in dit geval niet opgewarmd te worden.
Voeg de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat de saus met kikkererwten 4 - 6 minuten verder indikken op middelmatig vuur. Roer af en toe door en plet eventueel de kikkererwten lichtjes met de achterkant van lepel. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de salademix en komkommer toe aan de kom en meng goed. Bak de mini-tortilla's 2 - 3 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Liever zachte tortilla's? Verpak ze dan in aluminiumfolie en verwarm ze net zo lang in de oven.
Vul de tortilla's met een beetje komkommersalade en de kruidige kikkererwten. Besprenkel met de yoghurtsaus. Garneer met de gomasio en overige munt. Serveer de tortilla's met de overige komkommersalade.