Snelle mujadara met linzen en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle mujadara met linzen en rijst

Snelle mujadara met linzen en rijst

Met spiegelei en yoghurt-tahinsaus

Kruidig, rijk van smaak en lekker vullend - dat is mujadara in een notendop. Je maakt dit Midden-Oosterse gerecht van gebakken linzen en rijst met gekarameliseerde uien. Deze snelle versie serveer je met een frisse yoghurt-tahinsaus en je maakt het helemaal af met een spiegelei

Labels:
Veggie
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Rode paprika

½ blik(ken)

Linzen

1 tl

Gemalen komijnzaad

1.5 tl

Gemalen korianderzaad

¼ stuk(s)

Citroen

6 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2937 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels14 g
Eiwitten29 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

• Kook 125 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst .
• Weeg 40 g rijst per persoon af t, voeg met een snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook de rijst, afgedekt, 12 – 14 minuten.
• Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en bakken
2

• Snijd de sjalot in dunne halve ringen, snijd de rode paprika in dunne repen en giet de linzen af.
• Verhit de olijfolie in een wok en bak de sjalot in 3 minuten bruin op hoog vuur • Voeg de paprika, de gemalen komijn en koriander en een snuf zout toe en bak 6 minuten.

Snijden, bakken, mengen
3

• Snijd ondertussen de citroen in partjes en hak de koriander grof. • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 2 eieren. • Voeg de rijst, linzen, peper en zout toe aan de wok en roer goed.

Serveren
4

• Verdeel het gerecht over de borden. • Knijp er naar smaak de partjes citroen over uit. • Leg de spiegeleieren erop. Bestrooi met de koriander, peper en zout en besprenkel met de yoghurt-tahinsaus