Naanpizza met geitenkaas en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met kerstomatensalade en basilicumcrème

Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Courgette

25 gram

Zoete aardappel

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Passata

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

75 gram

Rode kerstomaten

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2881 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten29.1 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels8.4 g
Eiwitten21 g
Zout2 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn.
  • Schil de zoete aardappel of was grondig.
  • Snijd met een dunschiller of kaasschaaf de zoete aardappel en de courgette in dunne schijfjes.

Weetje: De verschillende groenten in dit recept zorgen voor variatie, wat belangrijk is om alle benodigde vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Hoe meer variatie, hoe beter!

Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de halve uienringen, de zoete-aardappelplakjes en de helft van de oregano 4 - 6 minuten.
  • Bak de laatste minuut de courgetteschijfjes mee. Breng op smaak met peper en zout.
Naanpizza's bereiden
3
  • Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel 2 el passata over elk stuk naanbrood en bestrooi met de overige oregano. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het naanbrood 2 minuten in de oven. Verdeel de gebakken ui, zoete aardappel en courgette over de naanbroden (zie Tip).
  • Verbrokkel de geitenkaas erover en bestrooi met wat basilicumcrème. Bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: Heb je na het beleggen van de naanpizza’s nog garnituur over? De overige ingrediënten kun je eventueel kleinsnijden en door de salade verwerken. Je kunt ze ook in de koelkast bewaren voor de volgende dag.

Serveren
4
  • Halveer ondertussen de kerstomaten. 
  • Meng in een saladekom de kerstomaten en de overige ui met de witte balsamicoazijn en de overige basilicumcrème. Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe. 
  • Breng op smaak met peper en zout en meng goed. 
  • Snijd de naanpizza's in stukken en serveer de salade erbij.