Naanpizza met Midden-Oosterse groenten en tahinsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met Midden-Oosterse groenten en tahinsaus

Naanpizza met Midden-Oosterse groenten en tahinsaus

met tomatensalsa en witte kaas

Door de vele verschillende kruiden in dit recept, is deze naanpizza een echte smaakexplosie.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

25 gram

Tahin

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2803 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten33.7 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten66.7 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels10.4 g
Eiwitten21.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kleine kom
Grote hapjespan met deksel
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de paprika in grove reepjes en snijd de reepjes in de helft.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm.
  • Snijd de tomaat in blokjes en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan of grote pan op middelhoog vuur. Bak de aubergineblokjes 3 - 4 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg daarna de paprika en de helft van de knoflook toe en bak, afgedekt, nog 3 minuten.
  • Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak nog 1 minuut.
Tahinsaus maken
3
  • Voeg de yoghurt, tahin, de overige knoflook, de helft van de verse kruiden en 1 tl citroensap per persoon toe aan een hoge kom (zie Tip). Blend met een staafmixer tot een glad geheel en zet apart.
  • Bak het naanbrood 2 - 3 minuten in de oven.
  • Meng in een kleine kom de tomaat met de overige verse kruiden en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd jij van zuur? Voeg dan naar smaak meer citroensap toe aan de tahinsaus.

Serveren
4
  • Besmeer het naanbrood met 3/4 van de tahinsaus.
  • Houd 1/4 van de gebakken groenten apart en verdeel de rest over de naanpizza's. Verkruimel de witte kaas eroverheen en besprenkel met de overige tahinsaus.
  • Meng de overige gebakken groenten met de tomatensalsa en serveer bij de naanpizza's.

Weetje: Tahin is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.