Loaded nacho's op z'n Italiaans
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Loaded nacho's op z'n Italiaans

Loaded nacho's op z'n Italiaans

met rode pesto, mozzarella en tomaat-basilicumsalsa

Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Passata

50 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Linzen

20 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Sweet chili tortillachips

¼ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3845 kJ
Energie (kcal)919 kcal
Vetten50.2 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten78.8 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels10.2 g
Eiwitten30.4 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Zeef
Koekenpan
Ovenschaal
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui.
  • Spoel de linzen af in een vergiet en laat uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de ui 2 minuten.
  • Voeg de linzen, passata, Italiaanse kruiden, BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en rode pesto toe. Meng goed en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Nacho's bakken
2
  • Schep de helft van het linzenmengsel in een ovenschaal en bedek met de tortillachips (zie Tip).
  • Verdeel het overige linzenmengsel over de chips.
  • Bestrooi met de kaas en bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is rijk aan zout en calorieën. Let jij op je zout- of calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de chips en bewaar de overige chips voor een ander moment.

Salsa maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Meng in een kleine kom de tomaat met de helft van het basilicum. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de nacho's op borden.
  • Garneer met de zure room, tomatensalsa en het overige basilicum.