NL: Pittige garnalen in kerrieroomsaus // BE: Klassieke scampi diabolique in currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
NL: Pittige garnalen in kerrieroomsaus // BE: Klassieke scampi diabolique in currysaus

NL: Pittige garnalen in kerrieroomsaus // BE: Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup

NL: Wist je dat dit gerecht bij onze zuiderburen scampi diabolique heet?

BE: Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

120 gram

Garnalen

0.1 stuk(s)

Witte wijn

125 gram

Verse pappardelle

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Tomatenketchup

1.5 tl

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

5 gram

Verse bieslook

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)856 kcal
Energie (kJ)3581 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers15 g
Vezels6.8 g
Eiwitten38 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Schuimspaan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de tomaat en de pappardelle. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd vervolgens in dunne plakjes.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 11/2 tl kerriepoeder en 11/2 tl paprikapoeder toe. Bak 1 minuut. Voeg vervolgens de tomatenketchup toe. Roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met 11/2 el witte wijn per persoon en laat de alcohol al roerend verdampen. Giet daarna de room in de koekenpan met 1 el water per persoon. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Roer goed door en laat in 4 - 6 minuten inkoken. Verlaag het vuur en laat zachtjes pruttelen.

Tomaten bereiden
3

Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de courgette 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de onderkant van elke tomaat kruislings in en dompel ze 20 seconden onder in de pan met kokend water. Haal ze eruit met een schuimspaan en pel de tomaat. Snijd de tomaat daarna heel fijn. Meng de tomaat met de helft van de bieslook in een kom, breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Pappardelle koken
4

Kook de pappardelle, afgedekt, in 3 - 4 minuten gaar in dezelfde pan van de tomaten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip). Voeg de courgette toe aan de pan met saus wanneer het goudbruin kleurt.

Tip: Meng eventueel een scheutje extra vierge olijfolie door de pasta zodat de pasta niet aan elkaar blijft plakken.

Afwerken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Bak de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en roer vlak voor serveren met de tomaat door de saus.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden en schep de saus eroverheen. Garneer met de overige bieslook.