NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk
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NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

met gekookt ei en een jus van bosui

NL: Vandaag geen gewone stamppot, maar eentje met een Aziatische twist! Laat je verrassen door de Chinese kool en sojasaus. BE: Vandaag geen gewone stoemp, maar eentje met een Aziatische twist! Laat je verrassen door de Chinese kool en sojasaus.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Chinese kool

½ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Ei

2 stuk(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

90 ml

Kokosmelk

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

9.9 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] boter

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Voedingswaarden

Energie (kcal)765 kcal
Energie (kJ)3202 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers14 g
Vezels14.8 g
Eiwitten17 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Préparer
1

Portez une bonne quantité d'eau à ébullition dans la casserole. Épluchez les pommes de terre et coupez-les en gros morceaux. Faites cuire les pommes de terre 12 à 15 minutes à couvert.

Préparer le chou
2

Pesez le chou chinois, puis coupez-le en fines lanières. Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne dans la poêle et faites-y cuire le chou avec les épices de curry vert 6 à 7 minutes. Réservez hors de la poêle. Pendant ce temps, faites cuire les œufs 4 à 8 minutes avec les pommes de terre.

Tip: Hoe lang je de eieren kookt hangt af van hoe jij je eitje graag eet; ga je voor zacht of hard?

Préparer le jus à l'échalote
3

Pendant que le chou chinois cuit, coupez l'échalote en grosses rondelles. Faites chauffer 1 cs de beurre par personne dans la poêle utilisée pour faire cuire le chou chinois. Faites-y cuire l'échalote 4 à 5 minutes à feu moyen-doux. Ajoutez la sauce asiatique douce et 30 ml d'eau par personne, puis laissez réduire la sauce doucement 4 à 5 minutes.

Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Préparer la purée
4

Pendant ce temps, égouttez les œufs et les pommes de terre. Réservez les œufs. Écrasez les pommes de terre au presse-purée en y ajoutant le lait de coco. Mélangez le chou chinois à la purée, puis assaisonnez à votre goût avec de la sauce soja, du sel et du poivre.

Écaler les œufs
5

Écalez les œufs et coupez-les en deux.

Servir
6

Servez le stoemp sur les assiettes. Versez le jus à l'échalote sur le stomp et accompagnez d'un œuf. Garnissez de 1/3 de sachet d’oignons frits par personne.

Tip: Voeg de gebakken uitjes toe vlak voor het serveren zodat het niet zacht kan worden door de puree.