Chutney vindt zijn oorspronkelijk in India. In India houden ze van kruidige specerijen en smaken. Een chutney is een mix van ingedikt fruit, uien, azijn, suiker, kruiden en specerijen. Wil je zelf aan de slag met chutney? Bekijk dan ons blog voor een huisgemaakt recept!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1
Gousse d'ail
150 g
Champignons
½
Poivron rouge
110 g
Dés de filet de poulet
75 g
Nouilles
(Contient Gluten)
½ paquet(s)
Sauce soja
(Contient Gluten, Soja)
40 g
Chutney de mangue
(Contient Moutarde Peut contenir Arachides, Fruits à coque)
2 brin(s)
Coriandre fraîche
(Peut contenir Céleri)
½ cs
Beurre
(Contient Lait (contient du lactose))
½ cc
Huile de tournesol
à votre goût
Poivre et sel
Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel klein. Snijd de paprika in smalle repen.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de kipfiletblokjes met peper en zout 5 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige roomboter in dezelfde wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op middellaagvuur. Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe. Dek de pan af en bak de broccoli 10 minuten op laag vuur.
Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de noedels, afgedekt, 3 minuten. Giet vervolgens af.
Maak ondertussen in een kom een saus van de sojasaus, zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney. Snijd of hak de koriander fijn.
Voeg de paprika, kipfiletblokjes en saus toe aan de wok of hapjespan. Roerbak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de noedels toe, bestrooi naar smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de overige mangochutney en garneer met de koriander.