Noedels met kip, broccoli en rode paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met kip, broccoli en rode paprika

Noedels met kip, broccoli en rode paprika

Een Indiaas getint gerecht met mangochutney

Chutney vindt zijn oorspronkelijk in India. In India houden ze van kruidige specerijen en smaken. Een chutney is een mix van ingedikt fruit, uien, azijn, suiker, kruiden en specerijen. Wil je zelf aan de slag met chutney? Bekijk dan ons blog voor een huisgemaakt recept!

Allergenen:
Gluten
Soja
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1

Knoflookteen

150 gram

Champignons

½

Rode paprika

110 gram

Kipfiletstukjes

75 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

½ pak(ken)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd Kan bevatten Pinda's, Noten)

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)751 kcal
Energie (kJ)3142 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten39 g
Zout0 g

Benodigdheden

Koekenpan
Deksel
Pan
Kleine kom
Bord

Instructies

Snijd de paprika in smalle repen
1

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel klein. Snijd de paprika in smalle repen.

2

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de kipfiletblokjes met peper en zout 5 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Dek de pan af met een deksel
3

Verhit de overige roomboter in dezelfde wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op middellaagvuur. Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe. Dek de pan af en bak de broccoli 10 minuten op laag vuur.

4

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de noedels, afgedekt, 3 minuten. Giet vervolgens af.

5

Maak ondertussen in een kom een saus van de sojasaus, zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney. Snijd of hak de koriander fijn.

Voeg de noedels toe
6

Voeg de paprika, kipfiletblokjes en saus toe aan de wok of hapjespan. Roerbak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de noedels toe, bestrooi naar smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de overige mangochutney en garneer met de koriander.