Volkoren noedels met kipgehakt en Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Volkoren noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten

Gemberpuree combineert de uitgesproken, aromatische smaak van verse gember met kant-en-klaar gemak. Het bespaart tijd in de keuken en geeft een warme kick aan gerechten!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Soja
Tarwe
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Sjalot

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2349 kJ
Energie (kcal)561 kcal
Vetten17.5 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten68.4 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels9.6 g
Eiwitten30.8 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de noedels.
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot, knoflook en het kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 minuten los.
  • Voeg de courgette, paprikareepjes en rode peper toe aan de wok of sauteerpan en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Voeg de zoete Aziatische saus, gemberpuree en sojasaus toe (zie Tip). Meng goed door.
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pot met deksel. Roer de noedels een paar keer goed door.
  • Giet af en voeg de noedels toe aan de groenten en bak nog 1 minuut al roerend.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus of voeg eventueel later bij het serveren naar smaak toe.

Serveren
4
  • Verdeel de kip en noedels over de borden.
  • Garneer met de cashewstukjes.

Weetje: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn 2 belangrijke mineralen voor het lichaam. Zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.