Sojasaus bewaar je ongeopend in de voorraadkast. Is de sojasaus eenmaal geopend? Bewaar hem dan in de koelkast, zo blijft hij het langst goed.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Varkenshaasstukjes
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
⅓ zakje(s)
Garam masala
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Little gem
50 gram
Spinazie
75 gram
Volkoren noedels
(Bevat Tarwe)
½ zakje(s)
Javaanse wokpasta
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
1 tl
Verse gember
½ el
Zonnebloemolie
1 el
[Zoutarme] ketjap manis
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie, sojasaus en 1 tl garam masala per persoon. Laat minimaal 15 minuten marineren (zie Tip). Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.
Tip: Marineren zorgt ervoor dat het vlees mals wordt. Heb je de tijd, marineer het vlees dan langer, of zelfs al de avond van tevoren!
Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de rode ui en snijd de limoen in parten. Snijd de mini-romaine fijn.
Tip:
Kook de noedels in 2 - 3 minuten gaar. Giet af en spoel onder koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg dat de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui, rode peper (zie Tip) en gember 3 - 4 minuten. Voeg de mini-romaine, spinazie en woksaus met gember toe en roerbak tot deze begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de varkenshaaspuntjes met marinade 3 - 4 minuten. Haal de varkenshaaspuntjes uit de pan en bewaar apart. Blus de marinade af met 50 ml heet water per persoon en kook nog 1 minuut.
Schep de noedels door de hapjespan met mini-romaine en spinazie, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de marinade-saus erover. Garneer met de gomasio. Knijp er per persoon een partje limoen boven uit.