Noedels met veggie rundvleesstukjes en hoisinsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met veggie rundvleesstukjes en hoisinsaus

Noedels met veggie rundvleesstukjes en hoisinsaus

met gemengde groenten en pikante honingpinda's

Receptontwikkelaar Chiara: "Dit noedelgerecht is geïnspireerd op de 'Swicy' trend waarbij zoet met pikant gecombineerd wordt. De hoisin, honing, sambal en pikante honingpinda's in dit recept omarmen deze trend en geven veel smaak aan het gerecht."

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
Soja
Sesamzaad
Pinda's
Gerst
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

200 gram

Groentemix met witte kool

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Bloem

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2827 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten71.3 g
waarvan suikers22.6 g
Vezels7.5 g
Eiwitten30 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Diep bord
Pan
Keukenpapier
Koekenpan
Wok

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot. Kook de noedels 4 - 5 minuten, of tot ze al dente zijn. Giet af en spoel af onder koud water.
  • Voeg de bloem toe aan een diep bord.
  • Dep de vegetarische rundvleesstukjes droog met keukenpapier.
  • Breng op smaak met peper en zout en wentel door de bloem (zie Tip).

Tip: Doe dit vlak voor het bakken zodat het vegetarische gehakt krokant wordt.

Knoflook snijden
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische rundvleesstukjes 3 - 4 minuten.
  • Voeg de helft van de hoisinsaus toe en zet het vuur lager.
  • Bak 1 minuut al roerend zodat de vegetarische rundvleesstukjes helemaal bedekt zijn met de saus.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Noedels bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Bak de groentemix met de gemberpuree en de knoflook 4 - 6 minuten al roerend.
  • Voeg de noedels en de overige hoisinsaus toe aan de wok. Voeg sambal naar smaak toe en bak nog 1 minuut al roerend.
  • Voeg dan de sojasaus en honing toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Hak de honingpinda’s grof.
  • Serveer de noedels over de borden en garneer met de honingpinda’s.
  • Besprenkel met de sesamolie.