Volkoren noedels met kipgehakt en Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Volkoren noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten

De zoete Aziatische saus, gemberpuree, sojasaus en knoflook geven veel smaak aan dit gerecht. En al deze smaken zet jij al binnen 20 minuten op tafel!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Sjalot

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2399 kJ
Energie (kcal)573 kcal
Vetten17.5 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten68.4 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels9.6 g
Eiwitten31.6 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de noedels.
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot, knoflook en het kipgehakt toe aan de wok of sauteerpan en bak 2 minuten.
  • Voeg de courgette, paprikareepjes en 1/4 rode peper per persoon toe aan de wok of sauteerpan en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Noedels koken
3
  • Voeg de zoete Aziatische saus, gemberpuree en sojasaus toe en meng goed (zie Tip).
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pot met deksel. Roer de noedels een paar keer goed door.
  • Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of sauteerpan met groenten en kip en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de cashewstukjes.

Weetje: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn 2 belangrijke mineralen voor het lichaam. Zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.