Rijstnoedels met sticky vegetarische runderstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstnoedels met sticky vegetarische runderstukjes

Rijstnoedels met sticky vegetarische runderstukjes

met wokgroenten, gefrituurde uitjes en limoen

Munt is niet alleen goed voor de smaak, het bevat ook vitamines en mineralen. Vitamine A, vitamine C, calcium, fosfor en kalium - je kunt het allemaal vinden in munt. Het is de multivitamine van de plantenwereld!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gerst
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

50 gram

Brede rijstnoedels

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

5 gram

Gemberpuree

200 gram

Groentemix met witte kool

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2448 kJ
Energie (kcal)585 kcal
Vetten19.7 g
waarvan verzadigd2.2 g
Koolhydraten74.6 g
waarvan suikers25 g
Vezels7.8 g
Eiwitten24.9 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de noedels 6 - 7 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet de noedels af en bewaar apart.
  • Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de groentemix 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Bakken
2
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische biefstukreepjes en de gemberpuree 3 - 4 minuten.
  • Roer de zoet-pikante chilisaus en een scheutje kookvocht erdoor (zie Tip). Bak 1 minuut en houd warm tot serveren.
  • Snijd ondertussen de munt fijn en snijd de limoen in kwarten.

Tip: Voeg meer kookvocht toe indien het geheel te droog lijkt.

Afmaken
3
  • Voeg de Vietnamese saus, honing en ketjap toe aan de groenten (zie Tip). 
  • Pers 1/4 limoen per persoon uit boven de groenten. Meng goed door.
  • Zet het vuur hoger en voeg de noedels toe aan de wok. Bak 1 minuut al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de ketjap in deze stap dan achterwege. Voeg eventueel na het serveren een beetje ketjap naar smaak toe.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over kommen en leg de vegetarische biefstukreepjes erbovenop. 
  • Garneer met de munt en de gefrituurde uitjes.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.