Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

met gemengde groenten, pinda's en komkommer

Dit gerecht zet je supersnel op tafel omdat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix alvast voor je gesneden hebben!

Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Pinda's
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe, Gluten)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

200 gram

Groentemix met witte kool

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm Kippenbouillonblokje

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

[Zoutarme] ketjap manis

½ tl

Sambal

1 el

Water voor saus

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2609 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten26.4 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers21.5 g
Vezels9.8 g
Eiwitten28.9 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Wok

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en hak de pinda's grof.
  • Snijd de komkommer in schijfjes en voeg toe aan een kom. Voeg de wittewijnazijn toe of gebruik rijstazijn. Breng op smaak met peper en zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Kip bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Bak kippendijreepjes met de gemberpuree en knoflook 3 - 5 minuten al roerend.
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet af en spoel met koud water.
Groenten bakken
3
  • Voeg de groentemix toe aan de wok en bak 4 - 6 minuten al roerend mee.
  • Voeg de noedels en teriyakisaus toe (zie Tip). Voeg de sesamolie, ketjap, sambal en de aangegeven hoeveelheid water toe. Verhit het geheel nog 1 minuut. Schep goed om en voeg sojasaus naar smaak toe. Breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Dit recept bevat veel zout. Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 2/3 van de teriyakisaus.

Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pinda's.
  • Serveer met de komkommer.