Udonnoedels met ham en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnoedels met ham en ei

Udonnoedels met ham en ei

met sesamolie, wortel en paprika

De ambachtelijke achterham in dit recept draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dat staat voor lokaal, verantwoord en vooral smaakvol varkensvlees.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Eieren
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 plak(ken)

Achterham

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Paprika

⅓ stuk(s)

Spitskool

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2887 kJ
Energie (kcal)690 kcal
Vetten23.7 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers23.3 g
Vezels7.5 g
Eiwitten30.8 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Groenten bakken
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de paprika en spitskool in reepjes. 
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. 
  • Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de wortel, spitskool en paprika toe en bak 6 - 8 minuten verder. 
Ham snijden
2
  • Snijd 3/4 van de ham in kleine stukjes en laat de overige ham heel. 
  • Roer de gesneden ham door de groenten. 
Ei bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en bak de overige ham 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. 
  • Bak 1 spiegelei per persoon in dezelfde pan.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.

Serveren
4
  • Voeg de noedels en toe aan de pan met groenten. Voeg de ketjap toe en bak 2 - 3 minuten al roerend op hoog vuur.
  • Voeg als laatste de sesamolie toe en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de noedels over de borden. Leg op elk bord 1 hamsneetje en 1 spiegelei.