In dit recept marineer je gekookte eieren in een kruidig sausje van curry en honingpinda's. Houd je van extra pikant? Voeg dan nog een schep sambal toe!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 tl
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
100 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
10 gram
Pikante honingpinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)
200 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
1 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)
½ zakje(s)
Gele currykruiden
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ el
Witte balsamicoazijn
1 el
Zonnebloemolie
1 el
[Zoutarme] ketjap manis
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een ruime steelpan met deksel voor de eieren. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Kook de eieren 6 - 8 minuten in de steelpan. Laat de eieren goed schrikken onder koud water en pel ze.
Hak 1/4 van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom 1/3 van de aangegeven hoeveelheid gele currykruiden, de fijngehakte pinda’s en 1/2 el water per persoon. Voeg ondertussen de eieren toe aan de kom met het pindamengsel en meng voorzichtig. Dek de kom af met vershoudfolie en bewaar apart. Schep af en toe om.
Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn. Roer de komkommer door de dressing, breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Kook de sperziebonen, afgedekt, in 3 - 4 minuten beetgaar. Voeg de verse Udon noedels toe aan de sperziebonen en kook nog 1 minuut. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, rode peper en overige currykruiden 1 - 2 minuten.
Voeg de pindakaas, sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor), ketjap en 3 el water per persoon toe aan de pan. Zet het vuur hoog en roer goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en de noedels toe. Bak 2 - 3 minuten al roerend op middelhoog vuur (zie Tip).
Tip: Voeg eventueel nog wat water toe als het geheel te droog lijkt.
Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de curry-eieren en de komkommersalade.