topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte kipnuggets

Zelfgemaakte kipnuggets

met ovenfrietjes en tomaat-komkommersalade

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Paprikapoeder

100 gram

Kipfilethaasjes

1.5 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)846 kcal
Energie (kJ)3538 kJ
Vetten44.1 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten70.9 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels10 g
Eiwitten37.2 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Diep bord
Bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Kipfilet marineren
2

Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure-roomsausje.

Salade maken
3

Snijd de tomaat in partjes. Hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng de tomaat en komkommer in een saladekom met de bieslook, de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen.

Kip paneren
4

Controleer de ovenfrietjes en verdeel de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes erdoor tot ze volledig bedekt zijn met een pankolaagje.

Kipnuggets bakken
5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kipnuggets 2 – 3 minuten per kant. De kipnuggets zijn klaar als ze een goudbruin korstje hebben.

Serveren
6

Serveer de kipnuggets met de tomaat-komkommersalade, de zoet-pikante chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.