Rijstbowl met plantaardige kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstbowl met plantaardige kip

Rijstbowl met plantaardige kip

met currymayo, paddenstoelen en botersla

Verbeterd ingrediënt in je box! De vegan kipstukjes zijn nu nog lekkerder van smaak en textuur. Genieten maar!

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Verbeterd ingrediënt
Allergenen:
Soja
Mosterd
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat Soja)

½ head

Botersla

75 gram

Witte langgraanrijst

20 ml

Currysaus

(Bevat Mosterd)

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ tl

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2863 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten77.4 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels9.1 g
Eiwitten23.1 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten op middelhoog vuur. Giet af en houd apart. 
  • Snijd de ui in halve ringen.
Kipstukjes bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of diepe pan op middelhoog vuur. Bak de kipstukjes met de ui, paddenstoelen en Koreaanse kruiden 5 minuten.
  • Roer de sojasaus erdoor en bak nog 1 minuut.
Saus maken
3
  • Meng in een kleine kom de currysaus met de mayonaise en 1 tl water per persoon.
  • Snijd de sla grof.
Serveren
4
  • Serveer de sla in kommen en leg de rijst erbovenop.
  • Beleg met de paddenstoelen en kipstukjes.
  • Besprenkel met de currymayo.