Geitenkaasomelet met gebakken patatjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geitenkaasomelet met gebakken patatjes

Geitenkaasomelet met gebakken patatjes

met Turkse groene peper en aioli

Geitenkaas is al eeuwenlang populair. De oude Grieken noemden het 'het geschenk van de goden'. Het is veelzijdig, van mild tot pittig, en past perfect in zowel hartige als zoete gerechten.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Turkse groene peper

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Passata

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

300 gram

Aardappelblokjes

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3948 kJ
Energie (kcal)944 kcal
Vetten62.3 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten60.8 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels10.7 g
Eiwitten29.8 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een sauteerpan op middelmatig vuur en bak de aardappelen 15 minuten.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de aardappelen en aioli. Je kan de rest in de koelkast bewaren voor de volgende dag. 

Groenten bakken
2
  • Leg de puntpaprika en Turkse groene peper op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met flink wat zout (zie Tip). Zet in de oven en bak 10 - 15 minuten, of tot de groenten donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

Tip: Heb je grof zeezout in huis? Gebruik dit dan om de Turkse groene peper en rode puntpaprika op smaak te brengen. Deze korrels blijven stevig en trekken niet te veel in de pepers.

Snijden
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en rode peper 1 - 2 minuten.
  • Zet het vuur lager, voeg dan de passata toe en laat 5 minuten reduceren.
  • Voeg eventueel meer water toe als de saus te dik is en breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Kluts in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur en schenk het eimengsel in de pan. Bak de omelet in ongeveer 5 - 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel.
  • Verdeel de Turkse groene peper, puntpaprika en de geitenkaasomelet over de borden.
  • Serveer met de patatjes, de pikante tomatensaus en de aioli.